РОЛЬ НАВЧАЛЬНИХ СТРАТЕГІЙ У ФОРМУВАННІ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ ІНОЗЕМНОЇ МОВИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано зарубіжні публікації з проблеми використання навчальних стратегій. З’ясовано сутність та основні риси навчальних стратегій. Подано їх класифікацію та модель навчання користування ними. Зроблено висновок про важливість оволодіння навчальними стратегіями з точки зору формування професійної компетентності майбутнього вчителя іноземної мови. Аргументовано, що усвідомлене володіння навчальними стратегіями створює умови, з одного боку, для більш ефективного власного навчання, а з іншого – для їх подальшого застосування вчителем у процесі навчання іноземної мови своїх учнів, тобто переходить у галузь методичної компетенції.
Keywords: навчальні стратегії; навчально-пізнавальна компетенція; професійна компетентність; майбутній учитель іноземної мови