ЗАКОНОМІРНОСТІ НАВЧАННЯ ЯК ЛІНГВОМЕТОДИЧНА ПРОБЛЕМА (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Визначено загальні закономірності, що відображають основні компоненти процесу навчання. Акцентовано особливу увагу на системі закономірностей евристичного навчання, запропонованого А. Хуторським на ґрунті педагогічного експерименту. З’ясовано, що евристичне навчання передбачає конструювання учнем власного знання, мети і змісту освіти, що загалом відповідає меті профільного навчання української мови і сприяє розвитку особистості, яка відзначається готовністю до подальшого професійно орієнтованого філологічного навчання.
Keywords: закономірність; компонент навчання; взаємозв 'язок; умови навчання