ПІДГОТОВКА ВЧИТЕЛЯ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ДО ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО ВИХОВАННЯ У НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИЙ ПРОЦЕС (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито поняття екологічного виховання та можливості екологізації суспільства як важливого чинника формування екологічного виховання школярів в процесі трудового навчання. Акцентовано особливу увагу на проблемі забезпечення готовності педагога кваліфіковано доносити до учнів знання, які формують світогляд учнів на навколишнє середовище. Наголошено, що екологічне виховання має озброїти вчителів трудового навчання вміннями та навичками створення та реалізації різноманітних програм покращення екологічного середовища з метою підвищення екологічної культури підростаючого покоління.
Keywords: екологічне виховання