РОЛЬ МЕТОДИЧНОГО ОБ'ЄДНАННЯ У ФОРМУВАННІ ВАЛЕОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ КЛАСНОГО КЕРІВНИКА (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано системний підхід до аналізу поняття культури здоров’я. Визначено пріоритетну роль класного керівника у формуванні культури здоров’я учнів, який зможе виконувати цю соціально важливу функцію лише при високому рівні власної валеологічної культури. Виявлено вплив  діяльності методичного об’єднання на формування валеологічної культури класного керівника. Зроблено висновок, що залучення класних керівників до організаційно-педагогічної, методичної, консультаційної діяльності в межах функціонування методичного об’єднання класних керівників, участь в тренінгах й школі передового досвіду сприяє підвищенню рівня сформованості валеологічної культури і позначається на результативності їх роботи – вихованні здорової особистості учня.
Keywords: валеологічна культура; культура здоров'я