ФОРМУВАННЯ ТВОРЧИХ ЗДІБНОСТЕЙ УЧНІВ НА УРОКАХ ТЕХНОЛОГІЇ ЗАСОБАМИ ПРОЕКТНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто використання проектних технологій на уроках обслуговуючої праці як засобу розвитку творчих здібностей учнів. Розроблено програму, мета якої пробудження особистісно-позитивного ставлення до технологічної освіти, розвиток естетичної та загальної культури шляхом набуття конкретних знань і умінь. Виявлено педагогічні умови формування творчих здібностей учнів засобами впровадження проектних технологій в шкільну практику. Узагальнено, що застосування проектної діяльності є необхідним компонентом в розвитку творчих здібностей учнів.
Keywords: творчі здібності; проектна діяльність