РОЗВИТОК ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ УЧНЯ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ НА ЗАСАДАХ ОСОБИСТІСНО ОРІЄНТОВАНОГО НА¬ВЧАННЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Виокремлено умови для самовиховання творчих здібностей. Вивчено стан творчого мислення молодших школярів. Наголошено, що лише через особистісно-орієнтоване навчання можливо сконструювати навчальний матеріал таким чином, щоб забезпечити різноманітність правильних відповідей, що дозволяє заохотити оригінальність підходів, точок зору, самостійних роздумів на уроці. На підставі досліджень констатовано, що розвиток творчого мислення учнів залежить від творчого підходу вчителя до навчання дітей, формування в них стійкої мотивації та свідомого ставлення до навчання.
Keywords: розвиток творчого мислення; особистісно орієнтоване навчання