ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОЦЕСІ НАВЧАННЯ МОРФОЛОГІЇ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано інтерактивні технології в контексті особистісно зорієнтованого навчання. Розкрито особливості використання інтерактивних технологій на уроках української мови . Висвітлено специфіку впровадження інтерактивних технологій в процес вивчення морфології. Обґрунтовано, що визначальною умовою ефективного застосування інтерактивних методів на уроках української мови є сукупність методичних підходів, які програмують позицію учня як активного учасника навчального процесу. На конкретних прикладах доведено ефективність використання комунікативно-ситуативних вправ в процесі вивчення морфології.
Keywords: інтерактивне навчання; інтерактивні технології; навчання морфології