ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ ЗА ФАХОМ ЯК ЗАСІБ ПІДГОТОВКИ КОМПЕТЕНТНОГО ВЧИТЕЛЯ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито зміст практичної підготовки студентів факультету підготовки майбутніх учителів трудового навчання відповідно сучасних уявлень про технологічну практику та вимог освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавра, спеціаліста, магістра. Визначено складові змісту технологічної практики, що обумовлюють зміст індивідуальних завдань для студентів. Зроблено висновок, що практикум у навчальних майстернях і технологічна практика на підприємстві забезпечує цілісність та ефективність практичної підготовки студентів технологічного факультету за фахом, формування у них відповідних компетентностей.
Keywords: вчитель трудового навчання; практична підготовка; ступенева освіта; технологічна практика