ПИТАННЯ РОЗВИТКУ МЕТОДОЛОГІЧНОЇ КУЛЬТУРИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ У ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто зміст і сутність методологічної культури майбутнього вчителя. Виокремлено підходи до її цілеспрямованого формування та розвитку в умовах професійного становлення. Наголошено, що ефективність розвитку методологічної культури майбутнього вчителя залежить від ступеня інтеграції професійно-педагогічної освіти, науково-дослідної роботи студента й педагогічної інноватики і, у такий спосіб, обумовлюється єдністю особистісного й професійного зростання. Запропоновано концепцію розвитку методологічної культури майбутнього вчителя, що застосована на синтезі провідних стратегічних підходів, що забезпечують якісну підготовку сучасного фахівця.
Keywords: культура; методологічна культура; професійна підготовка