САМОРОЗВИТОК ОРГАНІЗАТОРСЬКИХ ЗДІБНОСТЕЙ КУРСАНТІВ У ПОЗАНАВЧАЛЬНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ СИСТЕМИ МВС УКРАЇНИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
На підставі педагогічного експерименту перевірено технологію формування організаторських здібностей курсантів у позанавчальній діяльності ВНЗ системи МВС України. На конкретних прикладах показано позитивний вплив запропонованої експериментальної системи прийомів, методів, форм, спрямованих на саморозвиток організаторських здібностей курсантів. Доведено, що позанавчальна виховна робота допомагає краще адаптуватися до професії офіцера, позитивно впливає на розвиток активності, ініціативності, відповідальності, сприяє набуттю досвіду організатора, лідера в колективі.
Keywords: саморозвиток; організаторські здібності; курсанти; позаучбова діяльність