КОНЦЕПЦІЯ САМОРОЗВИТКУ КУРСАНТІВ У НАВЧАЛЬНО-ІНФОРМАЦІЙНОМУ СЕРЕДОВИЩІ ВИЩОГО ВІЙСЬКОВОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розроблено концепцію саморозвитку курсантів у освітньому середовищі військового навчального закладу, організованого на засадах інформатизації навчально-виховного процесу, інтенсифікації навчально-пізнавальної діяльності курсантів, індивідуалізації та персоналізації навчання. Визначено навчально-інформаційні функції освітньо-інформаційного середовища вищого військового навчального закладу. На підставі узагальнення результатів науково-теоретичного пошуку та обробки емпіричних даних дослідження зроблено висновок про те, що рушійними силами саморозвитку курсантів є їх самоосвітня й самовиховна діяльність.
Keywords: саморозвиток; курсант; навчально-інформаційне середовище вищого військового навчального закладу