АНДРАГОГІЧНА МОДЕЛЬ ПІДГОТОВКИ КЛАСНИХ КЕРІВНИКІВ ДО ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПІДЛІТКА (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Представлено авторську андрагогічну модель з розвитку мотиваційної, когнітивної, креативної сфери класних керівників щодо організації й планування позакласної роботи з формування соціально компетентної особистості підлітка. На підставі досліджень доведено, що безперервність процесу формування соціальної компетентності особистості забезпечується наявністю стійкої мотиваційно-емоційної спрямованості, когнітивно-базової основи і креативно-практичної діяльності. Окреслено форми і методи роботи з підготовки класних керівників до формування соціальної компетентності підлітків.
Keywords: андрагогічна модель; мотиваційна; когнітивна сфера; креативні здібності