ТЕХНОЛОГІЧНИЙ ПІДХІД ДО ГАРМОНІЙНОГО РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ УЧНЯ В НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОМУ ПРОЦЕСІ - РУШІЙНА СИЛА ЗРОСТАННЯ ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ ВЧИТЕЛЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито ефективні технологічні прийоми і підходи до гармонійного розвитку особистості учня в навчально-виховному процесі, що є надійною основою педагогічної майстерності вчителя та джерелом позитивного впливу психічної енергетики на вихованця. Обґрунтовано, що гармонійний розвиток особистості учня пов'язаний з навчанням, вихованням і освітою. Зазначено, що гуманізація розвитку особистості учня пов’язана з гармонізацією освітніх систем на концептуальному, когнітивному, духовному, технологічному та методичному рівнях.
Keywords: гармонійний розвиток; технологічний підхід; потенціал; адаптація; інтеграція; провідні якості особистості; фази становлення особистості; педагогічна майстерність; професійні якості педагога; сфери життєтворчості; якості життєвої компетентності людини