ГЕРОЇКО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ УЧНІВ – НАДІЙНА ОСНОВА ДУХОВНОГО ЗРОСТАННЯ І САМОРОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито питання методичного, нормативно-правового забезпечення діяльності закладів освіти щодо героїко-патріотичного виховання учнів під час навально-виховного процесу. Апробовано інноваційну технологію героїко-патріотичного виховання – музейну педагогіку, що базується на інтеграції суспільно-гуманітарних наук. Наведено приклади ефективних форм і методів навчально-виховної роботи, позаурочної діяльності з формування патріота, громадянина в криворізьких освітніх закладах.
Keywords: загальнолюдські цінності; патріот; громадянське виховання; музейна педагогіка; героїко-патріотичне виховання