НАВЧАЛЬНА ІНШОМОВНА СИТУАЦІЯ ЯК РІЗНОВИД ЦІЛЕСПРЯМОВАНОЇ ПІЗНАВАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розглянуто проблему інтенсифікації пізнавальної діяльності в процесі вивчення іноземних мов з позицій, що враховують орієнтації особистості на європейській мовній орбіті, вибудовують нові парадигми взаємовідносин викладача і студента. Запропоновано оновлення методологічних вимог у викладанні іноземних мов. Описано особливості студентського командного проекту. Виявлено, що методологія командного проекту надає унікальних можливостей для індивідуального підходу до студентів, враховує їх психологічні й творчі можливості, особистісні властивості та інтелектуальні запити, що відповідає освітнім вимогам і формує необхідні професійні якості.
Keywords: співпраця; досвід; пізнавальний; емоційний фон; мотивація; стратегія; усвідомлення; інтерактивні технології; проект