ЗМІСТОВА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЙНОЇ ЕМПАТІЇ МАЙБУТНЬОГО ПРАКТИЧНОГО ПСИХОЛОГА (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано наукову літературу щодо явища емпатії, як соціально-психологічного феномену, що виникає при міжособистісній взаємодії. Вміння використовувати емпатію в процесі діяльності визначено одним з критеріїв професіоналізму психолога. Наведено особливості професійної емпатії практичного психолога. Визначено індивідуально-психологічні характеристики професійної емпатії.
Keywords: особистість психолога; професійно важливі якості психолога; емпатія