УПРОВАДЖЕННЯ СУЧАСНИХ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НАВЧАННЯ В ПРАКТИКУ ПРОФІЛЬНОЇ ШКОЛИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито поняття «технологія» у педагогіці в чотирьох знакових аспектах: як засіб взаємодії; як система методів і прийомів у процесі навчання; як система методів, прийомів і дій вихователя і вихованців у спільній діяльності; як інформаційні технології, які використовуються для організації процесу навчання. Виділені найголовніші ознаки технології. Проаналізовано використання інформаційних технологій навчання відповідно до потреб конкретного уроку, рівня володіння різними програмами та наявності сертифікованих програм в системі освіти.
Keywords: профільне навчання; педагогічний процес; інформаційна технологія