ПРОФЕСІЙНО-КОМУНІКАТИВНА ДІЯЛЬНІСТЬ УЧИТЕЛЯ СЕРЕДНЬОГО ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОГО НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНОГО ЗАКЛАДУ: У КОНТЕКСТІ ПРОБЛЕМИ САМОРОЗВИТКУ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Обґрунтовано сутність спілкування між суб’єктами педагогічного процесу. Визначено сутність і характеристики глибинного спілкування, яке є основою суб’єктно-розвиваючого педагогічного спілкування. Виявлено універсальні комунікативні якості особистості вчителя. Розглянуто взаємозв’язок педагогічного спілкування і саморозвитку особистості учителя загальноосвітньої школи. Зроблено висновок, що творчі зусилля особистості здатні перетворити педагогічний вплив в неперервний процес саморозвитку особистості.
Keywords: педагогічне спілкування; глибинне спілкування; саморозвиток