ДОСЛІДЖЕННЯ ДИНАМІКИ КРИЗ ФАХОВОГО НАВЧАННЯ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Аргументовано, що в процесі фахової підготовки особистість переживає певні кризи професійного навчання. З’ясовано найбільш кризові ситуації для студентського віку. Проаналізовано зміст становлення студентів як майбутніх суб’єктів педагогічної діяльності. Виокремлено кризи їх фахового навчання. На підставі емпіричних досліджень підтверджено переживання криз адаптації, апробації та фахової готовності більшістю майбутніх учителів. Наголошено, що студенти, маючи значний досвід фахового навчання, спроможні виявити та оцінити наявність у себе симптомів кризи та характер її перебігу.
Keywords: професійно спрямоване навчання; криза фахового навчання