САМОРОЗВИТОК ДІТЕЙ 6-7-РІЧНОГО ВІКУ ЯК ПОКАЗНИК СФОРМОВАНОСТІ ЇХ ЖИТТЄВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано сучасні наукові дослідження стосовно саморозвитку учнів молодшого шкільного віку. Інтерпретовано погляди науковців стосовно зазначеної проблеми. Розкрито особливості саморозвитку дітей в період переходу з дошкільного дитинства в шкільний світ. Розглянуто педагогічні та методичні основи процесу саморозвитку як показника сформованості життєвої компетентності дітей 6-7-річного віку. Виокремлено компоненти, що складають життєву компетентність особистості цього вікового періоду.
Keywords: саморозвиток; самооцінка; діяльність; життєва компетентність; діти 6-7-річного віку