АНАЛІЗ РОЗВИТКУ СТРУКТУРНИХ КОМПОНЕНТІВ ВІЗУАЛЬНОГО МИСЛЕННЯ У ПІДЛІТКІВ, ЩО НАВЧАЮТЬСЯ ЗА МАТЕМАТИЧНИМ ПРОФІЛЕМ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Досліджено особливості розвитку процесуальних характеристик візуального мислення у підлітків, які навчаються за математичною профільною програмою. Детально описано проведення емпіричного дослідження, що дозволило виявити розвиток візуального мислення. На основі отриманих результатів стверджено, що в учнів класу математичного профілю відбувається розвиток візуальної оригінальності створеного образу, але цей розвиток характеризується нерівномірністю.
Keywords: візуальне мислення; профільне навчання; математичні профільні класи