СТИЛЬ САМОРЕГУЛЯЦІЇ ЯК ФАКТОР СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ АДАПТАЦІЇ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Розкрито поняття «соціально-психологічна адаптація» та «професійна адаптація». Теоретично обґрунтовано вплив стилю саморегуляції на  соціально-психологічну адаптацію працівників виробничих підприємств. Висвітлено матеріали дослідження впливу індивідуальних особливостей саморегуляції на соціально-психологічну адаптацію і професійну ефективність. Доведено, що стиль саморегуляції, характеризуючи особливості функцій планування, моделювання, програмування, оцінки результатів, визначає через них організацію і управління цілеспрямованою діяльністю, що безпосередньо беруть участь в адаптації до соціальних і операціональних умов праці.
Keywords: соціально-психологічна адаптація; саморегуляції; стиль саморегуляції; цілепокладання; планування; моделювання