ВИХОВАННЯ ЗДОРОВОГО ШКОЛЯРА ЗА ДОПОМОГОЮ РОЗВИТКУ НАВИЧОК ЕКСПРЕСИВНОЇ ВИРАЗНОСТІ НА УРОКАХ СЛОВЕСНОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Проаналізовано здоров’язберігаючі технології на уроках української мови та літератури. Визначено умови для здорового розвитку дітей. Акцентовано особливу увагу на вивченні лінгвістичних казок у школі. Продемонстровано інсценування казки за допомогою арт-терапевтичного методу лялькотерапії. Доведено, що запропонована методика допомагає вчителеві залучити дітей до діалогу, вчить аналізувати усне мовлення, застосовувати граматичні правила. Розроблено методичні рекомендації з використання комплексу психолого-педагогічних технік і прямого та опосередкованого впливу на особливості емоційної зрілості підлітків.
Keywords: здоров'язберігаючі технології; навчальне навантаження; розвиток комунікативних навичок; здоровий розвиток; лялькотерапія; інсценізація; рольова гра; театральна постанова