ПСИХОЕМОЦІЙНІ УСТАНОВКИ ЯК ЗАСІБ ЗМІЦНЕННЯ ПСИХІЧНОГО ЗДОРОВ'Я МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Обґрунтовано, що у молодшого школяра завдяки пережитим невдачам і успіхам формуються відповідні різноманітні емоції, що набувають певної змістовності, глибини та стійкості. Запропоновано застосування в роботі з молодшими школярами спеціально підібраних віршів (ранкових привітань і настанов), які відіграють роль психоемоційних установок. Доведено, що психоемоційні установки підтримують душевний комфорт кожної дитини і, як результат, зміцнюють психічне здоров’я.
Keywords: психоемоційні установки; гармонійний розвиток; здоров'я учнів; позитивні відчуття; емоційна відкритість