ГУМАНІЗАЦІЯ - ОСНОВНИЙ ПРИНЦИП ОСВІТИ ТА ВИХОВАННЯ У ВИЩІЙ ШКОЛІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2008)
У статті розглядаються гуманістичні принципи освіти та виховання у вищій школі. Слово як вагомий чинник гуманізації всього навчального процесу мас потужний виховний важіль, який спроможний під керівництвом викладача сформувати моральні норми та npumjunu молодої людини. Настанови гуманізму та миру - це ті домінанти суспільного життя, які повинні увійти в якості імперативів у масову свідомість та буденну психологію молодих українців.