ФОРМУВАННЯ ЕСТЕТИЧНИХ ПОНЯТЬ В ПРОЦЕСІ ВИВЧЕННЯ УЧНЯМИ «ОСНОВ ЕСТЕТИКИ» (Педагогіка вищої та середньої школи, 2006)
B статті розглядаються окремі елементи процесу формування естетичних понять на уроках естетики в школі проблеми в засвоєнні естетичної термінології учнями школи, закономірності і критерії оцінювання знань, значення між предметних зв'язків, завдання вчителя на певних етапах: ни^ азться історична реконструкція поняття   "форма" за В. Татаркевичем.
Keywords: формування понять; закономірності формування понять; критерії засвоєння понять