ПРО ПІДГОТОВКУ ТА КВАЛІФІКАЦІЙНУ ХАРАКТЕРИСТИКУ ВЧИТЕЛІВ МАЛЮВАННІ! В УКРАЇНІ XIX СТОЛІТТЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
В статті розглядаються вимоги до вчителів малювання в народній освіті України XIX - початку X X століття. На основі аналізу/ нормативних документів доби простежується еволюція змісту підготовка відповідних кадрівдля різних лапок тогочасної шкільної освіти.
Keywords: Міністерські акти; система народної освіти; малювання; креслення