ПЕДАГОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ СУКУПНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ШКОЛИ ТА ПОЗАШКІЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ У РОЗВИТКУ ОСОБИСТОСТІ ДИТИНИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2000)
У роботі охарактеризовано систему спільної виховної діяльності школи та позашкільних установ, виокремлено її основні напрямки та виявлено тенденції розвитку процесу. Розкрито потенційні можливості та умови реалізації індивідуальнихпсихофізичних та соціальних потреб особистості, що розвивається, її творчий потенціал, соціально значущі якості.