ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЯ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ - ОДНА З УМОВ УСПІШНОСТІ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ДО ТВОРЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 1999)
У статті індивідуалізація педагогічної підготовки розглядається як одна з умов успішної  підготовки майбутніх вчителів до творчої професійної діяльності. Виявляється специфіка індивідуалізації навчання у педвузі, сенс якої полягає у поєднанні індивідуальних, групових та колективних форм та методів навчальної роботи, відповідної колективному характеру вчительської праці і дозволяє проявити індивідуальність як учням, таки навчальним.