УДОСКОНАЛЕННЯ ПЕРЕВІРКИ Й ОЦІНКИ ЗНАНЬ УЧНІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 1999)
Для покращення якості знань учнів, потрібно удосконалити контроль та оцінку знань. Ця стаття присвячена питанням змісту контролю /що перевіряти/ та критеріїв оцінювання /як оцінювати/, а також проблемам суті контролю та оцінки знань, обліку успішності, рівня знань учнів. Особливу увагу автор приділяє творчому використання засвоєних знань.