ПРОБЛЕМА БРЕСТСЬКОЇ УНІЇ В ІСТОРИЧНІЙ ЛІТЕРАТУРІ XIX І XX СТОЛІТТЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2002)
У статті показується роль Брестської Унії в становленні щіопальної свідомості українського дворянства і козаків.