З ІСТОРІЇ ХУДОЖНЬО-ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ: ВИКЛАДАННЯ ДИСЦИПЛІН ОБРАЗОТВОРЧОГО ЦИКЛУ В УКРАЇНІ У ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ XIX - НА ПОЧАТКУ XX СТОЛІТТЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
В статті розглядається стан викладання образотворчих дисциплін у вітчизняних закладах шкільної освіти зазначеної доби. На основі огляду нормативних документів простежуються провідні тенденції і методичні засади навчального процесу та вимоги до вчителів малювання.