ПРОФЕСІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ ХУДОЖНИКА- ПЕДАГОГА НАЦІОНАЛЬНОЇ ШКОЛИ (ПОЧ. XXI СТ.) У КОНТЕКСТІ СУЧАСНИХ ТЕНДЕНЦІЙ СУСПІЛЬНОГО РОЗВИТКУ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
Стаття присвячена з ’ясуванню головних завдань вчителя української школи у контексті наукових та соціальних орієнтирів, згідно яких розвиваються більшість економічно розвинутих країн. Серед таких принципів автор вважає провідними необхідність розуміння людиною себе як частини соціального та природного середовища, та аналіз кожної своєї дії як такої, що впливає на стан всього оточення та конкретної особистості зокрема. Розглядається фрагмент методики формування таких настанов у учнів та студентів на прикладі викладання циклу образотворчих дисциплін.