КОМПОЗИЦІЯ ЯК ГОЛОВНИЙ ЧИННИК ФОРМУВАННЯ І РОЗВИТКУ ТВОРЧОЇ ОСОБИСТОСТІ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2022)
У статті розглянуто особливості формування і розвитку композиційних здібностей (спеціальних композиційних умінь та навичок) як визначальних критеріїв результативності в підготовці майбутнього вчителя  бразотворчого мистецтва. Автор відводить особливе місце “Композиції” як навчальному предмету, який безпосередньо впливає на розвиток творчих здібностей студента.