Професійні уміння в структурі готовності вчителя образотворчого мистецтва (Педагогіка вищої та середньої школи, 2018)
У статті автор досліджує сутність понять «уміння», «професійні вміння», визначає зміст професійних умінь учителя образотворчогомистецтва, акцентуючи на двох групах цих умінь: педагогічних та спеціальних (професійних). У дослідженні сказано про ефективністьрозвитку професійних умінь художника-педагога, необхідних як у творчій, так і в педагогічній діяльності. У межах спеціальних умінь визначенохудожньо-графічні вміння. Комплекс художніх умінь автор розподіляє на складові частини: розумові (продуктивні та репродуктивні), практичні таякості особистості фахівця образотворчого мистецтва.
Keywords: уміння; професійні вміння; учитель образотворчого мистецтва; педагогічні вміння; творчість; художньо-графічні вміння; особистісні якості фахівця