Умови формування професійної відповідальності майбутніх вчителів початкових класів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2017)
У статті розкриті та проаналізовані умови формування професійної відповідальності фахівців різних спеціальностей. Знайдений спільний алгоритм формування якостей професійно відповідального спеціаліста, що включає чотири етапи: перший – пізнавальний; другий – отримання практичного досвіду; третій – контроль; четвертий – самовдосконалення, розвиток. Визначено умови формування професійно відповідального вчителя початкових класів з урахуванням специфіки цієї спеціальності.
Keywords: професійна відповідальність; педагог; умови; методи; прийоми; якості; формування