Концепція моделі навчально-математичної діяльності учнів (Педагогіка вищої та середньої школи, 2017)
Мета статті полягає в розробленні науково обґрунтованої концепції моделі навчально-математичної діяльності учнів. Для цього зроблено теоретичний аналіз, виокремлено методологічні засади особистіснорозвивальної освіти. За результатами структурно-системного аналізу представлено компоненти навчально-математичної діяльності, щозабезпечують на практиці процес учіння математики. Зроблено висновок про те, що цілісність навчально-математичної діяльності учнів забезпечується єдністю потребово-мотиваційного, проектувальнозадачного, конструктивного, реалізаційного та рефлексивного компонентів. Перспективним є питання про специфіку методичної системи розвивального навчання математики в середній школі.
Keywords: концепція; модель; структура; навчально-математична діяльність учнів; математичні здібності; особистісно-розвивальна освіта; учіння математики; інтерес