Розвиток педагогічної творчості майбутніх учителів у системі професійної підготовки (Педагогіка вищої та середньої школи, 2017)
У статті розглянуто проблему розвитку педагогічної творчості майбутніх учителів у системи професійної підготовки. Автор статті приходить до висновку, що завдання вищої педагогічної школи полягає в тому, щоб навчання зробити творчим процесом, що, зі свого боку, стимулює становлення творчої індивідуальності майбутніх учителів. Ці два процеситісно пов’язані між собою й взаємообумовлені, оскільки творча особистість визначає характер педагогічної діяльності. Автором обґрунтовуються оптимальні умови формуваннятворчого саморозвитку майбутнього вчителя.
Keywords: творчість; творча особистість; майбутній учитель; педагогічна творчість; творчі здібності; професійне становлення майбутнього вчителя; творчий стиль діяльності; умови формування творчої особистості