Вплив освітньої системи на рівень особистісної тривожності учнів вальдорфської школи та учнів загальноосвітніх шкіл (Педагогіка вищої та середньої школи, 2017)
У статті здійснено теоретичний аналіз проблеми впливу освітньої системи на рівень особистісної тривожності учнів. Виокремлено найістотніші причини виникнення тривожності школярів різних вікових груп. Розкрито основні відмінності рівнів особистісної тривожності учнів вальдорфської та загальноосвітніх шкіл. Надано рекомендації щодо корекціїосвітньої системи з метою зниження тривожності та стабілізації емоційного стану учнів.
Keywords: освітня система; тривога; страхи; тривожність; особистісна тривожність; вальдорфська школа; загальноосвітня школа