РЕФЛЕКСИВНІ УМІННЯ ЯК ФОРМА ТЕОРЕТИЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ МАЙБУТНЬОГО ВЧИТЕЛЯ, СПРЯМОВАНОЇ НА САМОПІЗНАННЯ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглянуто різні позиції науковців на досліджувану проблему, проводиться порівняльний аналіз змісту категорій «рефлексія», «педагогічна рефлексія», «рефлексивні уміння».Ключові слова: рефлексія, педагогічна рефлексія, рефлексивні уміння, самоаналіз, самопізнання.The article deals with the different scientists’ views to investigating problem, the comparative analysis of categories a «reflection», «pedagogical reflection», «reflexive skills» is carried out.Key words: reflection, reflexive skills, introspection, self-knowledge.
Keywords: рефлексія; педагогічна рефлексія; рефлексивні уміння; самоаналіз; самопізнання