КОМП’ЮТЕРНІ ТА ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК ЗАСІБ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглянуто питання щодо застосування комп’ютерних та інформаційно-комунікаційних технологій у процесі навчання німецькій мові у вищій школі у світлі інформатизації та комп’ютеризації освіти, визначаються їх можливості в організації навчальної діяльності, узагальнюються деякі результати проведеної автором дослідно-експериментальної роботи.Ключові слова: комп’ютерні технології, інформаційно-комунікаційні технології, інформатизація освіти, комп’ютеризація освіти, електронні засоби навчання.  This article examines the problems of using computer and information technologies in the process of studying German in higher education system, defines its capabilities in organizing the process of studying, summarizes the results of the experimental work. Key words: computer technologies, information communicative  technologies, informatization of the studying process, studying process computerization, electronic education means.
Keywords: комп’ютерні технології; інформаційно-комунікаційні технології; інформатизація освіти; комп’ютеризація освіти; електронні засоби навчання