ШЛЯХИ РЕАЛІЗАЦІЇ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ В КОНТЕКСТІ ВИЩОЇ ОСВІТИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті на основі зіставлення, порівняння, узагальнення наукової інформації феноменів «компетентність», «компетенція», «комунікативна компетенція», «комунікативна компетентність» уточнюється сутність використовуваних дефініцій у аспекті компетентнісного підходу. Автор конкретизує терміни, часто вживані як синонімічні, корегує понятійну базу.Ключові слова: компетентнісний підхід, компетентність, компетенція, комунікативна компетенція, комунікативна компетентність.  On the ground of contrast, comparison, systematizations of scientific information of the phenomena «competence», «competency», «communicative competency», «communicative competence» the essence of used definitions in the aspect of competency building approach is specified in the article. The author specifies terms, which are often used as synonymous, corrects the system of concepts. Key words: competency building approach, competency, competence, communicative competence, communicative competence.
Keywords: компетентнісний підхід; компетентність; компетенція; комунікативна компетенція; комунікативна компетентність