ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЛОЛОГІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ ЗАСОБАМИ КОМПЕТЕНТНІСНОГО ПІДХОДУ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розкривається питання компетентнісного підходу під час підготовки вчителів філологічних спеціальностей. Доведено, що застосування моделі  реалізації компетентнісного підходу є високоефективним під час формування предметних компетентностей, оскільки спонукає до розуміння необхідності самостійно здобувати знання.Ключові слова: навчальна двяльність, професійна підготовка, компетентнісний підхід, предметні компетентності,дидактична система.The article deals with the question of the competence approach during teachers’ training. The proposed methodology has been theoreticaly substantiated during the formation of subject competencies and practicaly developed. Key words: learning activities, vocational training, competence approach, subject competence, didactic system.
Keywords: навчальна діяльність; професійна підготовка; компетентнісний підхід; предметні компетентності; дидактична система