МОДЕЛЮВАННЯ І СХЕМАТИЗАЦІЯ ДИДАКТИЧНИХ ОБ’ЄКТІВ НА ОСНОВІ КОГНІТИВНОЇ ВІЗУАЛІЗАЦІЇ НА ЗАНЯТТЯХ З МУЗИЧНО-ТЕОРЕТИЧНИХ ДИСЦИПЛІН В СИСТЕМІ ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛЯ МУЗИКИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглядається формування пізнавальної діяльності студентів засобами моделювання і схематизації дидактичних об’єктів навчання на основі когнітивної візуалізації, можливість створення і використання навчальних моделей і схем в системі підготовки вчителя музики в процесі вивчення музично-теоретичних дисциплін. Ключові слова: модель, схема, візуалізація, пізнавальна діяльність.  The article considers of the students conducting to knowledge by ways of modeling and schematization on a basis of visualization, opportunity of creation both use of educational models and circuits in system of preparation of the teacher of music during study of music-theoretical disciplines.  Key words: model, circuit, visualization, activity conducting to knowledge.
Keywords: модель; схема; візуалізація; пізнавальна діяльність