МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ НАВЧАННЯ ОБДАРОВАНИХ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розкрито основні положення системного та діяльнісного методологічних підходів. Розглянуто основний різновид системного – комплексний підхід. Доведено, що навчання обдарованих учнів у початковій школі буде ефективним, якщо здійснюватиметься на засадах системного та діяльнісного підходів.Ключові слова: системний підхід, комплексний підхід, діяльнісний підхід, обдарованість, обдарований учень початкової школи.The fundamentals of the system and activity methodological approaches have been exposed in the article. The main variety of the system approach – the complex approach – has been considered. It has been proved that the process of teaching of gifted primary school pupils will be effective if it is effected on the basis of the system and activity approaches.Key words: system approach, complex approach, activity approach, giftedness, gifted primary school pupil.
Keywords: системний підхід; комплексний підхід; діяльнісний підхід; обдарованість; обдарований учень початкової школи