ФОРМУВАННЯ В УЧНІВ СИСТЕМИ ЗНАНЬ ПРО ФІЗИЧНУ КАРТИНУ СВІТУ НА УЗАГАЛЬНЮВАЛЬНИХ ЗАНЯТТЯХ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті обґрунтовано теоретичні і методичні засади формування системи знань про фізичну картину світу на узагальнювальних заняттях. Наведено приклади планів-конспектів узагальнювальних уроків для дев’ятого класу загальноосвітніх навчальних закладів на теми: «Фізична картина світу», «Вплив фізики на суспільний розвиток та науково-технічний процес».Ключові слова: фізична картина світу, узагальнювальний урок, узагальнювальне повторення.  In the article is grounded theoretical and methodical principles of forming of the system of knowledges about the physical picture of the world on summarizings employments. An example is resulted plan of compendium of summarizings lessons for the ninth classes of general educational establishments on themes: «Physical picture of the world», «Influence of physics on community development and scientific and technical process». Key words: physical picture of the world, summarizing lesson, summarizing reiteration.
Keywords: фізична картина світу; узагальнювальний урок; узагальнювальне повторення