ДУАЛІЗМ ШКІЛЬНОЇ ГЕОГРАФІЇ – ОДНЕ З ПЕРСПЕКТИВНИХ ДЖЕРЕЛ УДОСКОНАЛЕННЯ ОСВІТНІХ СТАНДАРТІВ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглянуто питання перспективної видозміни географічної компоненти державних освітніх стандартів шляхом виокремлення нової освітньої галузі – «Географія». Ці підходи розглядаються з позицій дуалізму шкільної географії й обов’язкового врахування як фізико-географічної, так і економіко-географічної складових цього предмета.Ключові слова: державний освітній стандарт, дуалізм географії, якість географічної освіти, курикулум.  The article examines the prospective modification of geographic components of state educational standards, by providing the educational field – «Geography». These approaches are considered from the standpoint of dualism school of geography and required consideration of both the physical and geographical, and economic and geographic components of the subject. Keywords: state educational standards, dualism of geography, the quality of geographical education, kurykulum.
Keywords: державний освітній стандарт; дуалізм географії; якість географічної освіти; курикулум