СВОЄРІДНІСТЬ ЧИСЛОВОЇ СИМВОЛІКИ В УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ КАЗКАХ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2012)
У статті розглянуто історію відображення розвитку поняття числа в українському фольклорі, зокрема в народній казці. Основну увагу автори зопоміжили на використанні в казках чисел: два, три, дев’ять, дванадцять. Ключові слова: фольклор, народна казка, один, два, три, сім, дев’ять, дванадцять. In this article we consider the history of reflection of development of notion quantity in Ukrainian folklore, especially in the folk-tale. The main attention the authors concentrate for using quantities in the folk-tales: two, three, nine and twelve. Key words: folklore, folk-tale, one, two, three, seven, nine, twelve.
Keywords: фольклор; народна казка; один; два; три; сім; дев’ять; дванадцять