Модель індивідуалізації самостійної навчальної діяльності студентів технічних спеціальностей ВНЗ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2016)
Бугра А. В. Модель індивідуалізації самостійної навчальної діяльності студентів технічних спеціальностей ВНЗ.У статті обґрунтовано необхідність розв’язання проблеми індивідуалізації самостійної навчальної діяльності студентів технічних спеціальностей під час вивчення математики у вищому навчальному закладі. Автором запропоновано експериментальну модель індивідуалізації, яка містить цільовий, теоретико-методологічний, змістовий, технологічний, оцінно-результативний блоки. Методологічним підґрунтям побудови моделі визначено системний, синергетичний, особистісно зорієнтований, діяльнісний, варіативно-модельний і компетентнісний підходи.
Keywords: модель; моделювання; педагогічне моделювання; структура моделі; індивідуалізація; самостійна навчальна діяльність