Формування предметних математичних компетенцій молодших школярів засобами ТРВЗ (Педагогіка вищої та середньої школи, 2019)
Нікітіна О. О. Формування предметних математичних компетенцій молодших школярів засобами ТРВЗ.У статті розглянуто проблему формування предметних математичних компетенцій у молодших школярів. Розкрито значення нестандартних завдань для мотивації пізнавальної та пошукової діяльності учнів на уроках. Особливу увагу приділено технології ТРВЗ як одному із шляхів формування логічного мислення та розвитку творчого потенціалу учнів на уроках математики в початковій школі. Охарактеризовано зміст окремих методів ТРВЗ та наведені конкретні приклади завдань для учнів молодшого шкільного віку.
Keywords: компетентнісний підхід; предметні математичні компетенції; логічність мислення; творче мислення; технологія ТРВЗ